Hipopotamul

Hipopotamul

  • Durata de viata: Pot ajunge pana la 49 de ani in captivitate, insa nu depasesc 40 de ani in salbaticie
  • Mediu de viata: Ziua o petrec in apa iar noaptea ies pe uscat pentru a ma hrani
  • Ordin: Omnivor
  • Clasa: Mamifer

Eu sunt hipopotamul si sunt unul dintre cele mai corpolente mamifere terestre. Am un cap foarte mare, iar urechile, ochii si narile mele sunt pozitionate pe partea superioara a capului.

Dintii mei sunt mari si puternici. Caninii maxilei inferioare pot atinge o lungime de pana la 50 de cm, iar cu ei pot ucide mortal.

Pielea, o am foarte groasa si ma protejeaza. Glandele secretoare produc un mucus siropos ce imi coloreaza pielea in nuante de roz care ma protejeaza foarte bine de insolatie, asa ca: cine are nevoie de creme de protectie? In nici un caz eu!

De multe ori pentru a-mi inspaimanta rivalii si pradatorii, imi deschid larg gura pentru a-mi arata coltii. Sa stiti ca functioneaza!

Traiesc de fel in grupuri de cate 20 de exemplare, dar cateodata ne adunam chiar si mai multi.

Imi place sa stau in apa 18 ore pe zi, sa ma rostogolesc si sa ma racoresc, in timp ce corpul meu desi este imens, pluteste ca o pana pe apa.

Dupa care, cand apune soarele, timp de 6 ore ma ocup de hranirea mea ... ca doar am o burtica destul de mare si trebuie sa ma chinui sa ma mentin in aceasta forma.

Mananc in jur de 40 kg de ierburi pe zi.
Datorita faptului ca glandele cutanate imi produc acea secretie roz de care v-am povestit mai devreme, daca te uiti atent la mine o sa ai impresia ca transpir sange. De aceea stau foarte mult in apa.

Aria noastra de raspandire este in regiunile vestice, estice, sudice si centrale ale Africii.

x
Urmareste-ne pe Facebook